Напередодні професійного свята вогнеборців України, Блаженнійший Володимир, предстоятель Української православної церкви, нагородив весь столичний гарнізон пожежної охорони в особі його начальника — полковника внутрішньої служби Анатолія Косаря (на знімку в центрі) орденом Преподобного Нестора-літописця.

Протягом минулого року київські пожежники врятували життя 276 людей, завдяки їхнім зусиллям збережено матеріальних цінностей на суму 30 мільйонів гривень.

Щотижня в Києві виникає близько 80 пожеж, на яких у середньому гине або травмується 4 людини. Торік силами столичних підрозділів пожежної охорони ліквідовано понад чотири тисячі пожеж та загорянь. На жаль, не обійшлося без трагічних випадків — 75 киян загинуло у вогні. А за неповний місяць нинішнього року в місті вже горіло понад 200 разів.

Наприкінці листопада минулого року було прийнято «Міську програму забезпечення пожежної безпеки у м. Києві до 2010 року», яка дасть змогу підвищити рівень пожежної безпеки в столиці і поступово зміцнити матеріально-технічну базу гарнізону пожежної охорони. Зокрема, прискорити будівництво пожежних депо в деяких районах Києва. Адже термін прибуття пожежної техніки на масиви Позняки, Осокорки, Новобіличі, Троєщину становить близько 20 хвилин за нормативу 10 хвилин. А за 10—15 хвилин може вигоріти трикімнатна квартира.