На першому пленарному засіданні Державної Думи цього року дівчата, що розносили матеріали депутатам, були одягнені в однакові гарні однострої — темно-сині піджаки й спідниці, білі блузки і біло-синьо-червоні шарфики, стилізовані під державний прапор Росії.
Мені й журналістам, які сиділи поруч у ложі преси, таке вбрання сподобалося. Навіть подумав собі, що Верховна Рада могла б запозичити цей досвід. Адже зарплата в дівчат невелика (1200 рублів, що дорівнює десь 40 доларам), а костюми їм вочевидь шили централізовано й коштом Держдуми. У прес-службі підтвердили: так, модель костюма розроблено в ательє президента Росії, там і пошили вбрання. На це отримано згоду Комітету з регламенту Держдуми. Тобто жодної самодіяльності керівництва апарату.
Та не всі депутати, що мають безліч пільг і привілеїв, пораділи обновам. Скандал вчинив депутат від фракції ЛДПР Олексій Митрофанов, який зажадав надіслати протокольне доручення до Комітету з регламенту з вимогою розібратися з нецільовим використанням коштів і обгрунтувати проведені витрати на пошиття 13 костюмів.
Тепер залишилося гадати, чи знімуть з дівчат спецодяг, чи Комітет з регламенту зможе переконати небідного депутата, що такі витрати цілком обгрунтовані.
Москва.