Єгипет пропонує Україні розвивати систему торговельного обміну, що відповідає вимогам Світової організації торгівлі. Про це під час зустрічі з главою українського уряду в Києві заявив міністр поставок і внутрішньої торгівлі Єгипту Хасан Хедр.
Віктор Янукович, у свою чергу, сказав, що Київ позитивно ставиться до можливого укладення з Єгиптом угоди про вільну торгівлю.
За даними Мінекономіки, за 11 місяців минулого року обсяги двосторонньої торгівлі між Україною та Єгиптом зросли на 41 відсоток і становили близько 280 мільйонів доларів. А обсяги українського експорту до цієї країни в 20 разів перевищують єгипетський імпорт.
Прем’єр-міністр України зауважив, що однією з пріоритетних сфер двостороннього співробітництва вважає агропромисловий сектор. Під час зустрічі з Віктором Януковичем єгипетські партнери висловили зацікавленість у продовженні поставок української пшениці. Втім, під час нинішнього візиту відповідну угоду так і не було підписано.
Учора з Києва єгипетська делегація відбула до Москви, де також вестиме розмову про поставки пшениці. Цього разу — російської.
У Сеулі тривають міжкорейські переговори. Члени делегації КНДР на переговорах заявили, що Пхеньян не має наміру розробляти ядерну зброю.