Учора в Києві на семінарі «Місце і роль організацій роботодавців у регулюванні соціально-трудових відносин» роботодавці країни обговорили хід реформування сфери соціального партнерства. Вони намагалися визначити свої права та обов’язки, а також місце та роль у соціальних процесах.
І хоча прийнятий півтора року тому Закон України «Про організації роботодавців» ініціював створення відповідного правого поля, в ньому, на думку вітчизняних роботодавців, все ж наявні окремі законодавчі неузгодженості.
Серед нагальних питань, що потребують співпраці Федерації роботодавців із профспілками та урядом, називалося введення нових соціальних стандартів — погодинної оплати праці, захисту прав роботодавців тощо.
Голова УСПП Анатолій Кінах відзначив, що варто переходити від теоретичної до практичної роботи у соціально-трудовій сфері. На його думку, співпраця з міжнародними організаціями і є свідченням такої дійової роботи. Без врахування досвіду європейських країн в умовах динамічної інтеграції України до європейської спільноти, вважає А. Кінах, реформування соціальної сфери навряд чи можливе.