Після апаратної наради міського голови, де обговорювали перспективи розвитку Київського метрополітену і, зокрема, певну переорієнтацію в будівництві нових ліній підземного транспорту, журналісти запитали Олександра Омельченка, які наміри міської влади стосовно подальшої розбудови метро.

— Щоб уже до святкування Дня Києва, а це, як ви знаєте, буде в травні, запустити дві станції Святошинської лінії і практично зняти проблему пасажироперевезень до Біличів. Одночасно ми займатимемося будівництвом метрополітену в напрямі Либідська — Амурська — виставковий комплекс — Теремки. Третя у нас незавершена лінія — на масив Виноградар. Люди там давно чекають на метрополітен, і вони його одержать у найближчі три роки. Зовсім скоро закінчимо рухатися в напрямі Харківської площі: коли збудуємо там приміщення депо.
Міський голова пояснив, що з’єднання Троєщини з центром, а також переходу з Подолу на Лівобережжя через новий міст з порядку денного не знімають — ці проблеми на деякий час просто затримуються з розв’язанням.