Наближаються Новорічні та Різдвяні свята, а це чи не найяскравіші події і для дорослих, і для малечі. До зимових свят ми починаємо готуватися заздалегідь, бо це особливий, знайомий з дитинства, ритуал: ялинка, іграшкові прикраси, різнобарвна мішура, і обов’язково солодкі подарунки. Кожна людина хоче, щоб саме в зимові свята збулися найзаповітніші мрії й бажання, адже саме це свято овіяне новорічною казкою.
А щоб казка була хоча б частково реальною, Олександр Омельченко підписав розпорядження про організацію святкової торгівлі та рекламного оформлення підприємств сфери обслуговування з нагоди зустрічі Нового — 2003 — року та Різдва Христового.
З 2 грудня в усіх районах столиці організовано новорічну торгівлю ялинковими і карнавальними прикрасами в спеціально виділених секціях магазинів. Придбати ялинки можна уже з 17 грудня на спеціально відведених майданчиках.
Новорічні та різдвяні загальноміські заходи проводитимуться в районах столиці та на центральній вулиці і площі міста з 22 грудня до 15 січня. Біля районних ялинок працюватимуть кіоски-теремки, де можна придбати ялинкові прикраси, дитячі подарунки, іграшки і кондитерські вироби, а на Хрещатику і майдані Незалежності працюватиме мережа торговельних комплексів громадського харчування з приготування гарячих страв української національної кухні, гарячих напоїв, іншої продукції власного виробництва.
Щоб задовольнити потреби найвимогливіших господинь, 21 грудня на Контрактовій площі та вулиці Сагайдачного відбудеться передноворічний ярмарок із продажу продовольчих, плодоовочевих та непродовольчих товарів, а також сільськогосподарської продукції. До речі, в ярмарку візьмуть участь не тільки лише столичні, а й регіональні торгові та переробні підприємства України.
Водночас у Києві діє розпорядження міського голови про заборону реалізації феєрверкових виробів, продаж шумових, вибухових засобів.