Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував прийняти за основу в першому читанні проект закону про внесення змін і доповнень в Кодекс про адміністративні правопорушення.
Запропоновані зміни є черговою спробою удосконалення діяльності Державтоінспекції та безпеки дорожнього руху. Зокрема, проект передбачає підвищення штрафних санкцій за порушення правил дорожнього руху, ненадання переваги пішоходам під час руху на нерегульованому пішохідному переході, а також пропонує встановити адміністративну відповідальність за порушення правил проїзду великогабаритних та великовагових автотранспортних засобів.
Якщо народні депутати приймуть запропоновані зміни, то порушення правил дорожнього руху водієм у стані алкогольного сп’яніння потягне за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування всіма видами транспортних засобів на термін від одного до трьох років з оплатним вилученням автомобіля.