Як поліпшити мікроклімат у сім’ї? Ось кілька простих рекомендацій.
Отже, потрібно:
© Казати одне одному компліменти. Найпростіший спосіб поліпшити взаємини — щоразу говорити «дякую».
© Критикувати делікатно. Навіть якщо критика обгрунтована, форма її висловлювання так само важлива, як і зміст. Наприклад, у жодному разі не кажіть: «Ти завжди робиш те і те». Цю фразу варто замінити: «Ти завжди робиш усе чудово, але цього разу в тебе вийшло не зовсім добре. Чи можу я допомогти?».
© Можна взяти за правило: раз на тиждень обговорювати важливі питання. Під час таких нарад кожен повинен мати можливість висловитися. Сімейна нарада має обов’язково закінчитися досягненням компромісу. Крім того, важливо завершити її на оптимістичній ноті, вважає Washіngton Pro Fіle.
© Насолоджуватись сімейним життям. Сімейні традиції, скажімо, спільне чаювання чи походи в кіно, відіграють величезну роль у житті людини. Якщо в сім’ї немає маленьких радощів, це погана сім’я.
© Дарувати себе. Людина часто навіть не уявляє, якою радістю для близьких може бути сама її присутність. Повернення додому на десять хвилин раніше, ніж завжди, може стати справжнім святом для вашої дитини.
© Довідатись про свої корені. У США популярне складання свого генеалогічного дерева. Вивчення історії своєї сім’ї подарує багато цікавих відкриттів. До того ж це чудовий спосіб робити щось разом.