Ця невибаглива рослина потребує добре провітрюваного приміщення та великої кількості світла. Тому влітку краще винести його на балкон, попервах затіняючи від сонця. Температура не повинна опускатися нижче 12 градусів. Її зимова межа — 10—14 С. Полив помірний протягом усього року. Час від часу лимон корисно обприскувати. Для формування крони і прискорення родючості потрібно регулярно обрізати і прищеплювати паростки.
Кращі сорти цієї кімнатної культури: Павлівський (низькоросла рослина до 1,5 м заввишки, плоди овальні із соском на верхівці, з тонкою шкіркою світло-жовтого кольору) та Л. Мейєра (низькоросле дерево з круглястими плодами з тонкою шкіркою жовтогарячого кольору, які трохи нагадують апельсин).
Пересаджування: за необхідності навесні. Розведення напіводерев’янілими живцями, повітряними відводками, прищеплюванням (окуліровкою). Живці беруть у березні-квітні. Окуліровку проводять у квітні-травні чи серпні-вересні. Якщо посіяти насіння, то лимон починає родити дуже пізно — у віці 15 років і більше.