Комітет Верховної Ради України з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму рекомендував парламентові прийняти законопроект «Про забезпечення молоді першим робочим місцем». Закон встановлює державні гарантії забезпечення молодих громадян першим робочим місцем відповідно до отриманої ними фахової кваліфікації.
Голова профільного комітету Катерина Самойлик вважає, що дотації, які надаватимуться центрами зайнятості за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного страхування, зацікавлюватимуть роботодавців. Утім, Головне науково-експертне управління вважає, що питання встановлення дотацій роботодавцям можна вирішити шляхом внесення змін до чинних законів, у яких уже передбачено надання робочих місць молоді.
Парламентський комітет також пропонує народним депутатам внести зміни до Закону «Про органи і служби у справах неповнолітніх та спеціальні установи для неповнолітніх». У документі, зокрема, передбачено запобігання порушенню прав та свобод осіб до 15 років та упорядкування дій кримінальної міліції у справах неповнолітніх. Правоохоронці зобов’язані негайно повідомляти законних представників, а також органи прокуратури про затримання неповнолітнього.
Члени комітету одноголосно підтримали законопроекти про Товариство сприяння обороні та про внесення змін до декрету уряду «Про місцеві податки і збори» стосовно зменшення готельного збору. За словами голови комітету, це сприятиме розвитку ринку готельно-туристичних послуг, збільшить інвестиційні надходження, зменшить вартість послуг і тіньове використання приватного житла.