Наказ Міністерства юстиції України «Про надання витягів з Реєстру прав власності на нерухоме майно та оформлення свідоцтв про право власності на нерухоме майно на спеціальних бланках» № 84/5 від 20.09.2002 р.
У зв’язку із неповним впровадженням електронного Реєстру прав власності на нерухоме майно на території України до 1 лютого 2003 року бюро технічної інвентаризації, які з технологічних чи організаційних причин не підключилися до Реєстру прав, видають довідки-характеристики, реєстраційні написи, реєстраційні посвідчення та свідоцтва про право власності на нерухоме майно оформлені не на спеціальних бланках. Решта БТІ, що підключені до електронного Реєстру прав, здійснюють видачу витягів про реєстрацію прав власності на нерухоме майно, витягів з Реєстру прав та оформлення свідоцтв лише на спеціальних бланках.
Наказ Міністерства юстиції України «Про затвердження тарифів за надання витягів з Реєстру прав власності на нерухоме майно» № 83/5 від 20.09.2002 р.
З 1 жовтня 2002 року за надання витягів з електронного Реєстру прав власності на нерухоме майно встановлюються наступні тарифи:
n за надання витягу про реєстрацію права власності на нерухоме майно — 1,5 неоподатковуваного мінімуму доходу громадян з урахуванням ПДВ;
n за надання витягу з Реєстру прав власності на нерухоме майно — 1,5 неоподатковуваного мінімуму доходу громадян з урахуванням ПДВ.
БТІ надають витяги з Реєстру прав власності лише після одержання від особи квитанції про сплату тарифу.
Постанова Фонду втрати працездатності «Про розміри допомоги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням» № 45 від 26.09.2002 р.
З 1 жовтня 2002 року допомоги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням виплачуються в таких розмірах:
допомога при народженні дитини — 320 грн.;
допомога на поховання — 380 грн.; 
допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку — 58 грн.
У разі народження (усиновлення, встановлення опіки) двох і більше дітей допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається на кожну дитину. Маємо постійне, хоча й не істотне зростання сум допомоги. Для прикладу, до підвищення розмір допомоги при народженні дитини становив 300 гривень, а по догляду до трирічного віку — 45 грн. Хоча, якщо враховувати, що за законом розмір перерахованих допомог має бути не менше розміру прожиткового мінімуму (на сьогодні 342 грн.), то радіти немає чому.
Указ Президента України «Про скасування пункту 2 змін, що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2001 року № 332, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2002 року № 1410» № 909/2002 від 08.10.2002 р.
У вересні Кабмін збільшив граничні суми витрат на придбання обладнання та устаткування державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного і місцевих бюджетів. Враховуючи складну ситуацію з наповненням бюджету 2002 року та недостатнє фінансування важливих соціально-економічних програм, передбачене в проекті Держбюджету України на 2003 рік, а також з метою скорочення непродуктивних витрат бюджетних коштів Президент України скасував зміни та запропонував переглянути у тримісячний строк граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, мобільних телефонів, комп’ютерів державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного і місцевих бюджетів, виходячи з видатків Державного бюджету України на 2003 рік.
Указ Президента України «Про внесення змін до Положення про Державну туристичну адміністрацію України» № 912/2002 від 08.10.2002 р.
До сфери діяльності Держтурадміністрації України віднесено формування державної політики та управління не лише у туристичній галузі, а й у курортній. Відтепер в межах своєї компетенції адміністрація сприяє перетворенню санаторно-курортного комплексу України у високорентабельну та конкурентоспроможну галузь економіки та бере участь у розробленні стандартів у туристично-рекреаційній та курортній сферах, контролює їх додержання та здійснює технічне регулювання сертифікації цих послуг.