Допомагати жінкам-підприємцям і спільно захищати свої права узялися делегати чергової конференції всеукраїнської асоціації «Жіночий альянс», на яку до столиці з’їхалися підприємливі жінки з України та регіональний радник Європейської економічної комісії ООН Антал Сабо.
— Ідея створення «Жіночого альянсу» народилася торік у Женеві, — розповідає віце-президент асоціації генеральний директор фірми «Леді» з Боярки на Київщині Ірина Демидова. — Там, на першому Міжнародному форумі жінок-підприємців, й оголосили про заснування спілки. До асоціації увійшли співвітчизниці, які мають власну справу.
Сама Ірина Демидова керує приватним трикотажним підприємством, де працює понад 70 робітників. Має кілька торговельних закладів. Але найбільше пишається своєю приватною школою для дівчаток «Леді».
— Прибутку вона не дає. Але це — моя давня мрія, — зазначає керівник. — Школа для маленьких панянок виховує високоосвічених дівчат, дає знання кількох іноземних мов.
Поки що цікаві заняття відвідує півсотні учениць з Боярки, столиці і навколишніх містечок. Тут діє танцювальний гурток, функціонує благодійний фонд, який допомагає майже півтисячі дітлахів.
Останнім часом влада багато говорить про позитивний імідж, котрий доконче потрібен молодій Україні. Його не доведеться вигадувати. Як сказав угорець Антал Сабо, в нас багато хорошого. Потрібно лише бачити це й показувати людям. Своє, національне! В тій же Європі, в ООН. Як цю боярську школу і її маленьких леді.