Поважний ювілей Євпаторії, яка входить у десятку найдревніших міст світу, буде підтримано на державному рівні спеціальним указом.

Хоча урочистості намічено провести в серпні наступного року, підготовку до святкування круглої дати вже почали.

Національний банк України випустить ювілейні монети, присвячені Євпаторії, номіналом дві і п’ять гривень, новою продукцією з логотипом «25 віків» порадують місцеві хлібокомбінат і молокозавод, а ткалі — простирадлами, скатерками, рушниками і серветками з символікою ювіляра, вже організовано випуск сувенірно-подарункової продукції: значків, наклейок, конвертів, листівок, календарів. Міська символіка прикрасить папки, грамоти, футболки, а також транспорт Євпаторії.

Заплановано провести не лише грандіозні фестивалі і карнавали для гостей міста, а й конкурси для городян на кращі пісню і вірш про рідне місто, найкрасивіший двір.

Особливого значення міська влада надає відновленню історичної частини ювіляра. Вже розроблено проект охорони і реставрації пам’ятників історії і архітектури Євпаторії, який передбачає оновлення не лише «свідків століть», а й фасадів усіх будинків, ремонт доріг і тротуарів.

Архітектори й реставратори вже почали відтворювати фрагменти кріпосної стіни і воріт давнього Гезлева. Міський голова Євпаторії Андрій Даниленко намагається залучити до цієї справи міжнародні фонди, бо місцевому бюджету такий розмах робіт не по кишені.