Мій син навчається у вечірній школі, і ми весь час отримували державну допомогу як малозабезпечена сім’я. Нещодавно мені відмовили, посилаючись при цьому на відсутність акта обстеження умов проживання сім’ї. Чи справді для отримання допомоги необхідний акт?
Анатолій ВАНИКОВ.
Боярка
Київської області.
Дійсно, порядок призначення допомоги малозабезпеченим сім’ям з дітьми нещодавно змінився. Відтепер допомога сім’ям, що з поважних або не залежних від них причин мають середньомісячний сукупний доход, нижчий від прожиткового мінімуму для сім’ї, та діти яких навчаються у вечірній школі з денною формою навчання, у вищому навчальному закладі або є слухачами курсів на контрактній основі, призначатиметься лише на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов сім’ї.
У разі, якщо обидва працездатні батьки не працюють, не служать, не вчаться у навчальних закладах протягом шести місяців до моменту звернення за допомогою, її нададуть лише на три місяці на підставі рішення місцевих держадміністрацій (рад) та акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї.
Рубрику веде юрисконсульт Наталія ГЕЛЕТКО.