Преторія

Вчинено напад на українського посла в ПАР Ігоря Турянського, якого двоє озброєних пістолетами бандитів атакували у дворі його резиденції і спробували відібрати гроші та ключі від автомобіля. Під час бійки посла було травмовано в голову та праву руку. Місцева поліція розслідує інцидент. Це аж ніяк не перший випадок нападу на дипломатів із країн СНД у Південній Африці.
Ужгород
Поспішайте бачити
А тим часом посол ПАР в Україні Деларей ван Тондер ознайомився із закарпатським краєм. Він пообіцяв обов'язково приїхати ще раз до Закарпаття вже взимку разом з усією сім'єю, аби покататися на лижах, пожартувавши при цьому, що не кожного дня можна побачити африканця на лижах, та ще й у Карпатах.
Тбілісі
До зброї!
Президент Грузії Едуард Шеварднадзе наказав активізувати антитерористичну операцію в Панкиській ущелині. Він не виключає, що справа може дійти до збройного конфлікту.
Москва
Росіян застерігають
Посол РФ у Грузії Володимир Гудєв повідомив, що за останні півроку там скоєно понад десять злочинів стосовно громадян Росії. Він назвав "цілком справедливою і виправданою заяву МЗС Росії, в якій російським громадянам, котрі перебувають у Грузії, рекомендовано посилити заходи особистої безпеки через погіршення криміногенної ситуації в країні".
Скоп'є
Перемога опозиції
Македонський прем'єр-міністр Любчо Георгієвський програв на перших загальних виборах. Перемогу здобула лівоцентристська опозиція. Георгієвський привітав з перемогою соціал-демократів та колишнього прем'єр-міністра Бранко Крвенковського, висловивши сподівання на припинення міжетнічних сутичок.
Багдад
Удар. Ще удар.
Літаки ВПС США та Великої Британії у неділю завдали чергового удару по об'єктах на півдні Іраку. Вони атакували цивільні й військові об'єкти в провінції Ді-Кар за 375 кілометрів на південь від Багдада.
Нью-Йорк
Стіна пам'яті
Меморіальну стіну з викарбуваними на ній іменами жертв терактів 11 вересня 2001 року, встановлену на місці зруйнованих веж ВТЦ у Нью-Йорку, було в неділю відкрито для широкого загалу. Будівництво її ще не закінчено. Нині протяжність стіни становить 150 метрів. Плановано, що в кінцевому варіанті вона буде завдовжки 545 метрів. У неділю також відновлено роботу трьох станцій нью-йоркського метро, що їх закрили після терактів.
За повідомленнями кореспондентів "ГУ" та зарубіжних інформагентств.