Нещодавно в Києві відбулася робоча зустріч представників МВС з членами ради Всеукраїнського союзу сільгосппідприємств. Серед іншого йшлося про спрощення порядку видачі дозволів агроформуванням на перевезення пально-мастильних матеріалів. Пропозиції сільських трудівників не залишилися поза увагою керівництва ГУДАІ МВС України. З’явилися відповідні зміни, які спрощують процедуру отримання дозволу на перевезення пально-мастильних матеріалів машинами сільгосппідприємств.
За словами начальника відділу нагляду за перевезенням небезпечних вантажів та станом доріг ГУДАІ МВС України підполковника міліції К. Шаповала, відтепер функції з оформлення та видачі відповідних дозволів на перевезення в межах області (автономії) від обласних апаратів ДАІ передано до підрозділів ДАІ міськрайвідділів. А термін розгляду та видачі цих документів скорочено з трьох до одного робочого дня з часу надходження всіх необхідних матеріалів.
Збільшився і термін дії дозволів на перевезення пально-мастильних матеріалів — з шести місяців до року.
Щоправда, зазначені зміни не поширюються на транспортні засоби агропідприємств, які не залучаються до сільськогосподарської діяльності або використовуються на підставі договорів оренди іншими організаціями, юридичними або фізичними особами.