Від щирого серця вітаю вас зі 1100-річчям рідного міста.
Одинадцять століть міста, яке зручно розташувалося на берегах Сули та Великого Ромену, — це органічна частка історії України. Любов до рідної землі роменчани засвідчили широкою участю у національно-визвольній боротьбі українського народу, героїчними подвигами у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років.
Ромни — центр найбільшого на Сумщині району, місто з багатими трудовими традиціями. Саме тут було покладено початок нафтовій індустрії в Лівобережній Україні. Сьогодні в місті ефективно діє молочний комбінат, який лідирує в Україні за кількістю щоденно заготовленого і переробленого молока. Колективне виробничо-торговельне об’єднання «Талан» є найбільшим виробником юхтового взуття. Має попит продукція інших ваших підприємств — роменські гардини, облицювальна цегла, харчові продукти. За нинішніх складних умов рік у рік зростають показники соціально-економічного розвитку міста, що підтверджує діловитість місцевої влади.
Ваш край дав багато видатних людей. Усьому світові відомі імена фізика Абрама Йоффе, хіміка Василя Коршака, геолога Олексія Борисяка. Тут засяяли таланти українських артистів Степана Шкурата і Ганни Затиркевич-Карпинської. У наші дні славу міста примножують кваліфіковані, працьовиті робітники, інженери, економісти, працівники усіх сфер господарства, освіти і культури.
Ваша закоханість у рідне місто упевнює в тому, що за підтримки держави ви зумієте зробити свій край заможним і процвітаючим, де було б затишно жити, плідно працювати, ростити дітей, впевнено дивитися в майбутнє.
Зичу вам, дорогі роменчани, міцного здоров’я, благополуччя, добробуту, миру і щастя.
Володимир ЛИТВИН, Голова Верховної Ради України.