Із таким запитанням ми звернулися до фахівця, лікаря-стоматолога Київської міської стоматполіклініки Олександра Трегубенка:

— Та вже точно, що не з малюнка в букварі... Про зуби своєї дитини має подумати майбутня мама, а заодно — і про свої. Є кілька основних чинників, що впливають на закладення та формування здорових зубів дитини. Вагітна жінка не повинна зазнавати стресів і фізичних перевантажень, а також гострих інфекційних захворювань. А якщо у майбутньої мами нездорові зуби, їй необхідне лікування в лікаря-стоматолога. Адже хворі зуби — це постійно діючий «вулкан» — вогнище інфекції, небезпечне для здоров’я.
Непроблемні зуби дитини — це й повноцінне харчування мами. Білки, жири, вуглеводи, мінеральні елементи... Кальцію потрібно півтора грама на день. Його джерелом є молочні продукти, наприклад, сир, не менш як 200 грамів на добу. Такі важливі для тканини зубів мікроелементи, як фосфор, — 2,5 грама, і фтор — 3 міліграми (це добова норма), забезпечує  повноцінне харчування, до якого входять морепродукти, а також, наприклад, вживання буряку, капусти, горіхів. Морква або сік з неї, обов’язково з невеликою кількістю олії — це джерело такого потрібного вітаміну А, фрукти, наприклад, смородина, лимони — вітаміну C.
Отож поглинайте вітаміни, стежте за своїм здоров’ям, не перевтомлюйтеся і не нервуйте. Хороше харчування і... гарний настрій — найкращий стан майбутньої мами, в дитини якої обов’язково будуть здорові зубки.
(Далі буде).