Уряд України має намір забезпечити збільшення доходної частини державного бюджету на 2003 рік, не посилюючи при цьому фіскальний тиск на суб’єктів господарювання.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Анатолій Кінах у вівторок у Києві на нараді з керівниками регіонів країни з питання проекту держбюджету-2003, повідомило агентство «Інтерфакс-Україна».
Прем’єр зазначив, що збільшення доходів держбюджету досягатиметься «не за рахунок посилення фіскального тиску на економіку, а за рахунок створення сприятливіших умов для розвитку економіки, скорочення тіньового сектору і використання того величезного потенціалу, який є в Україні загалом і в регіонах зокрема».
А. Кінах також висловився за вдосконалення механізму формування місцевих бюджетів. Їх треба максимально наблизити до реальної ситуації в кожному регіоні з урахуванням структури промисловості, соціального забезпечення і демографічної ситуації, наявності екологічних проблем.
На черговому засіданні Кабміну Прем’єр-міністр України Анатолій Кінах зажадав від членів уряду вжити всіх заходів, щоб до 15 вересня до Верховної Ради було передано «професійний і системний, реальний і збалансований» проект Держбюджету на 2003 рік.
Прем’єр сподівається на взаємодію Верховної Ради і Кабміну на всіх етапах бюджетного процесу під час пошуку додаткових джерел збільшення прибуткової частини держбюджету.
На засіданні Кабінету Міністрів проект бюджету наступного року було в основному схвалено.