Зазвичай осінь дала старт збиранню й переробці цукрових буряків. Із основних бурякосіючих областей коренеплоди масово копають у Вінницькій, Київській, Полтавській і Харківській. І хоча збиральна кампанія тільки-но набирає темпів, у Мінагрополітики говорять про більш високу, порівняно з минулим роком, урожайність культури. В середньому збирають по 213 центнерів коренів з гектара.
Новий сезон розпочали 13 цукрозаводів. Згідно з прогнозом Мінагрополітики, підприємства перероблять 16,5 мільйона тонн коренеплодів і видадуть на-гора 1,8 мільйона тонн білих кристалів, що на дев’ять процентів більше, ніж роком раніше.
Водночас далеко не на кожному підприємстві нинішнього сезону димітимуть труби. За даними Національної асоціації цукровиробників «Укрцукор», із 192 наявних у країні заводів загальною потужністю п’ять мільйонів тонн солодкого піску за рік квоту на виробництво цукру для внутрішнього ринку одразу одержали 139 підприємств. Насправді ж працюватимуть тільки 135. Одна з причин, з якої заводи відмовляються брати участь у сезоні переробки, — відсутність сировини.