У Криму вп’яте запалали «Артеківські зорі». Витоками міжнародний дитячий фестиваль мистецтв сягає ще 1960-го. Тоді за ініціативи Дмитра Кабалевського в «Артеці» було створено клуб юних друзів мистецтва, який через два роки став базою для проведення фестивалю.
Відроджувати конкурс наприкінці 90-х виявилося завданням не з легких — на перше свято приїхало лише п’ять хорових колективів. Нині організаторам хвилюватися зайве: охочих «засвітитися» на оксамитовому артеківському небосхилі не бракує.
У цьогорічних «Артеківських зорях» уперше заплановано конкурси в чотирьох номінаціях: хорове мистецтво, академічний вокал, змагання виконавців естрадної пісні та естрадних ансамблів.
У Крим з’їхалися гості з різних регіонів України, Росії, Білорусі, Латвії. До речі, за найкраще виконання української хорової музики Національним всеукраїнським музичним союзом започатковано Кубок Авдієвського і грошова премія.
Однак, схоже, талановита молодь змагатиметься не за гроші чи визнання. Судячи з настрою, що панував на гала-концерті, а саме ним розпочався фестиваль, для юних артистів все-таки головне — участь.
Крим.