Найбільшу активність ворог проявив на Донецькому напрямку. За ніч з мінометів і автоматичних гранатометів обстріляно Піски, Опитне, Авдіївку. Противник застосовував зброю і на Маріупольському напрямку — поблизу селищ Чермалик і Широкине. Загалом, терористи 10 разів порушили режим тиші. Наші підрозділи на провокації ворога не піддаються і вогонь відкривають лише у відповідь, коли є пряма загроза життю особового складу. Таку інформацію повідомили вчора в прес-центрі АТО. Що нині відбувається на передовій, розповіли українські військові.
Полк особливого призначення «Азов» (Маріупольський напрямок):
«Ситуація у нас досить напружена. Бойовики продовжують обстрілювати наші позиції із 120-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї у районі населеного пункту Широкине. Селище їм потрібне для подальшого наступу на Маріуполь. І, за нашими даними, вони активно до цього готуються. На допомогу нам прийшло підкріплення. Сил у нас достатньо. Вчора ворог зазнав втрат. Нами знищено три склади з боєприпасами, диверсійно-розвідувальну групу противника і снайпера. Загиблих серед наших військових немає. Готуємося й надалі обороняти нашу землю».
Боєць «Правого сектору» Олена Білозерська (с. Піски):
«Обстріли Пісків тривають. Нині воювати треба, а не домовлятися. «Воювати» не означає рівномірно розподілити солдатів уздовж усієї лінії фронту і триматися до останнього за кожен клаптик території, кладучи людей сотнями й тисячами. «Воювати» означає чинити супротивнику якнайбільшу шкоду, бити його у вразливі місця у найзручніший для цього час, зберігаючи при цьому по максимуму своїх людей. Простіше кажучи, наша проміжна мета — не зберегти за собою конкретний клаптик землі, а відправити до сусідньої країни якнайбільше «вантажу 200». Більше трун — менше бажаючих сюди лізти».
Розвідбатальйон (неподалік Дебальцевого):
«У нас більш-менш спокійно. Схоже, ворог активно готується до наступальних дій. Спостерігаємо велику кількість техніки і живої сили. Більше сказати нема чого, тримаємося й готуємося до відбиття атак».
Тим часом у прес-службі МВС повідомили, що штурмова і розвідувальна групи батальйону «Київ-1» відпрацьовували закинуті квартали міста Мар’їнка Донецької області. Головна мета відпрацювання — встановити точку, з якої ворожі снайпери вели вогонь. «У результаті бійці спецбатальйону виявили місце розташування пари снайперів. Вони не лише завдавали точкових ударів, а й посилено займалися розвідкою. За оперативною інформацією, терористи готували масштабну диверсію, вивчали місцевість. За спроби затримання один із сепаратистів був поранений, але під вогневим прикриттям зміг зникнути. Серед бійців батальйону «Київ-1» постраждалих немає», — поінформували у силовому відомстві.