Відразу три події стали важливими віхами в житті Таврійського національного університету ім. Володимира Вернадського.
У 139-ту роковину народження видатного вченого його ім’я урочисто увічнено меморіальною дошкою, що її встановлено на сімферопольському будинку на вулиці Курчатова,18. Тут професор і ректор вузу мешкав із дружиною та донькою, звідси, гнаний радянською владою, виїхав з Криму назавжди. Колись цей скромний будинок називали «білим гніздом», а його мешканця — ворогом народу.
Нині багатообіцяюче майбутнє зоріє Таврійському нацуніверситетові: уряд затвердив комплексний план матеріально-технічного розвитку вузу, на втілення якого виділив понад 100 мільйонів гривень. З них 60 піде на спорудження нового головного навчального корпусу. До 2006 року заклад плановано повністю комп’ютеризувати і створити тут видавничий комплекс.
Крім того, сімферопольський вуз — перший серед кримських і шостий в Україні — увійшов до складу Євразійської асоціації університетів, засідання якої відбулося нещодавно в Києві. До речі, здобуття членства в ЄАУ вимагає, зокрема, щоб заняття проводилися щонайменше з п’ятнадцяти спеціальностей, бібліотека містила не менше одного мільйона книг, а кількість студентів становила шість тисяч. Уже нині Таврійський національний перевищує всі ці вимоги.
Крим.