За останню добу противник завдав ударів по наших позиціях з озброєння, яке ще на початку березня мало бути відведено від лінії розмежування на відстань не менше 25 кілометрів. Так, на Донецькому напрямку зі 120-міліметрових мінометів обстріляно опорні пункти в районі Красногорівки і Пісків. Активізація провокацій бандформувань спостерігалася й на Луганському напрямку. Тут ворог застосував проти сил АТО реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град». Неспокійно було на Маріупольському напрямку. Таку інформацію вчора повідомили у прес-центрі АТО.
Яка ситуація на фронті, розповіли українські військові.
Боєць «Правого сектору» Олена Білозерська (с. Піски):
«По позиціях ЗСУ в районі Донецького аеропорту, підсилених підрозділом ДУК «Правий сектор», кілька годин працювала рашистська великокаліберна артилерія. Лягло більше сотні снарядів САУ і повний боєкомплект танка. Перемир’я форевер! На щастя, втрат у наших немає. Також «сепари» працювали по позиціях великокаліберною артилерією і важкими кулеметами. Врешті-решт у наших хлопців урвався терпець, і вони вирішили дати відповідь з трофейного АГС. Тільки-но ми підготували його до роботи і зібралися вирушати на позицію — раптом навколо усе стихло. Що сталося, дивувалися ми. І тут по зв’язку надійшло повідомлення, що, з’ясовується, в аеропорту з’явилися представники ОБСЄ, і терористи одразу стали «святі та Божі». Запанувала тиша і теплий весняний день — якби не руїни навколо, то ніби й війни немає».
Полк особливого призначення «Азов» (Маріупольський напрямок):
«У нас без змін. За останню добу бойовики тричі зі стрілецької зброї і гранатометів обстріляли наші позиції в населеному пункті Широкине».
За інформацією радника глави МВС Зоряна Шкіряка, нині тривають роботи з укріплення та спорудження декількох ешелонів лінії оборони від Горлівки та Дебальцевого.
«Постійно проводяться роботи по зміцненню лінії оборони і Маріуполя. Здійснюється риття протитанкових окопів, будівництво фортифікаційних споруд. Понад те, враховуючи, що я проїхав по всій лінії фронту, сьогодні саме там знаходиться найбільш ефективний укріплений район», — зазначив на офіційному сайті МВС Зорян Шкіряк.