Голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, радник Президента Ольга Богомолець взяла участь у відправці на лікування до Німеччини 17 українських солдатів, які дістали тяжкі поранення під час бойових дій на сході України.
За словами Ольги Богомолець, 16 поранених бійців проходитимуть курс лікування у чотирьох військових шпиталях, а один, згідно з домовленостями волонтерських організацій, у цивільній клініці.
Це вже не перша допомога в медичній сфері Україні від уряду ФРН. «Кілька десятків українців уже пролікувалися в медичних закладах Німеччини. Ще троє й досі проходять курс лікування та реабілітації. Важко навіть сказати, наскільки об’ємною та неоціненною є ця допомога. Сьогодні я дякую уряду Німеччини, посольству Німеччини, аеропорту «Бориспіль», усім військовим і цивільним лікарям, волонтерам, які брали участь у підготовці цієї події. Сподіваюсь на якнайшвидше повернення наших героїв додому», — зазначила Ольга Богомолець.
Також згідно з домовленостями між Президентом Петром Порошенком та Федеральним міністром оборони Урсулою фон дер Ляйен, досягнутими під час офіційного візиту глави української держави до ФРН, Федеральний уряд Німеччини надасть військовому госпіталю міста Запоріжжя хірургічне та медичне обладнання, в тому числі каталки для транспортування пацієнтів та пристрої для інгаляційного наркозу. Після технічної перевірки матеріали із запасів Бундесверу буде доправлено в Україну, повідомляє прес-служба Президента.
Народний депутат також зазначила, що окрім Німеччини надавати гуманітарну допомогу Україні готові й інші країни Північно-Атлантичного альянсу. «Вчора ми отримали підтвердження від НАТО про готовність продовжувати програму допомоги пораненим України. Зокрема, лікарні Греції готові взяти на лікування 21 пораненого. Найближчим часом приступимо до формування групи», — зазначила Ольга Богомолець.