За останню добу бойовики обстріляли наші позиції 16 разів, кажуть у штабі АТО й повідомляють, що на Донецькому напрямку завдано вогневих ударів по населених пунктах Опитне, Піски. На Луганщині з реактивних систем залпового вогню «Град-24» ворог лупив по селищу Оріхове. Неспокійно і на Маріупольському напрямку.
Яка нині ситуація на передовій, розповіли українські військові.
Боєць батальйону ОУН (с. Піски):
«Ситуація напружена. Нас відвідали з перевіркою представники ОБСЄ. Питали у нас, чи є війна. Не встигли ми й слова вимовити, як почався обстріл. Миротворців завели в підвал, щоб не наражати на небезпеку. Там показали їм відео, як сепари дотримуються усі ці дні перемир’я. Поки ми спілкувалися, бойовики лупили мінами десь годину. На жаль, поранено семеро наших побратимів. Усе це зафіксовано ОБСЄ».
Полк особливого призначення «Азов» (Маріупольський напрямок):
«Бої у Широкиному тривають й досі. Наші позиції були обстріляні з АГС та 120-мм міномета. Більшість снарядів терористів прилетіла в житлові будинки. Гатять вони і з танків. Обстріли окупант веде із селища Саханка неподалік Широкиного. Загиблих немає, один наш побратим дістав поранення».
Розвідбатальйон (неподалік Дебальцевого):
«Ворог активізувався. Поблизу Артемівська під вогонь зі стрілецької зброї потрапили населені пункти Ленінське і Шуми. Ніхто з наших військових не постраждав. Нині укріплюємо свої позиції».
Дізнатись, яка ситуація в районі Бахмутської траси на Луганщині, не вдалося. Зв’язок з нашими військовими відсутній. За інформацією глави Луганської області Геннадія Москаля, остання доба не принесла особливих змін у загальну картину бойових дій у регіоні. «Гарячі точки залишилися ті самі — перестрілки з автоматичної зброї зафіксовано на околицях Кримського (яке контролюється українськими військовими) та Сокільників (окуповане бойовиками). Крім того, поодинокі вибухи лунали на автодорозі Бахмутка поблизу 29-го блокпоста», — зазначив він на своєму офіційному сайті.
У свою чергу радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що до підконтрольного бойовикам міста Горлівка на Донеччині зайшла чергова колона військової техніки, у складі якої налічується понад 10 танків.
«По всій лінії фронту бойовики стягують танки, артилерійські установки, системи залпового вогню «Град», «Смерч» і «Ураган», новітні системи протиповітряної оборони, самохідні артилерійські установки, — наводить його слова офіційний сайт МВС.