Товариство з обмеженою відповідальністю «Бучачагрохлібпром» купило за кордоном три броньовані позашляховики і передало їх для потреб армії. Мали віддати КамАЗи, але сільгосппідприємству вони також потрібні. За словами голови наглядової ради товариства Петра Гадза, на складі у Волинській області стоїть три тисячі «мобілізованих» торік автомобілів, які потрохи розтягують. Жоден з них так і не побував у зоні бойових дій. Навіщо їх забирали?

— Ми беремо кредити, вирощуємо хліб, продаємо його за валюту на зовнішньому ринку, на внутрішньому реалізуємо молоко і м’ясо, одне слово, годуємо країну. Тому вважаємо, що до питання мобілізації технічних засобів слід підходити раціональніше: без шкоди для аграріїв і з вигодою для армії.
Порадившись з військовими, у товаристві вирішили закупити три броньовані позашляховики, які в умовах бойових дій набагато ефективніші, ніж, скажімо, КамАЗи. Машини не нові, але у відмінному стані. За якостями ходової системи, двигуна вони переважають автомобілі, які нині є у розпорядженні армії. Народний депутат Микола Люшняк, котрий був присутній під час передачі позашляховиків, висловив упевненість, що вони збережуть не одне життя.
Тернопільська область.