Чотири народні аматорські колективи з Компаніївки і Кіровограда побували в селищах Ялта і Мангуш Донецької області, щоб підтримати своєю творчістю українських військових і місцевих жителів.

До концертної групи увійшли «Троїсті музики» (Анатолій Ткаченко, Віктор Капінус та Віталій Поліщук), солісти — студентка мистецького факультету КДПУ Людмила Таран та Максим Салівон, самодіяльний колектив із Губівки Компаніївського району «Губівчанка» і кіровоградське тріо у складі Юрія, Олександри (бандуристи) та Оксани (вокал) Баранків.
У Мангуші місцеві артисти зустріли гостей своїм концертом — представили їх увазі танці й пісні різних національностей, які населяють Приазов’я: українців, греків, болгар, турків.
Серед глядачів кіровоградцям вдалося відшукати кількох земляків — бабусю Ліду із Бобринця та пані Марію із Новоархангельського району. Обидві були в захваті від того, що до них завітали артисти з малої Батьківщини.
Після концерту гості вручили українським військовим книги та малюнки від школярів.
Також кіровоградська делегація відвідала військову частину прикордонників і передала їм зібрані компаніївцями продукти. Під час зустрічі воїни повідомили, що наразі з матеріальним забезпеченням у них усе гаразд. Але дуже багато важить моральна підтримка. Це вже другий вояж артистів і благодійників на територію бойових дій. Організували концертний тур зоною АТО волонтерський фонд «Перемога» і колектив Компаніївського районного будинку культури за підтримки народного депутата України Станіслава Березкіна та ФК «Зірка».
Кіровоградська область.

 


Фото Тетяни КОЛІСНИК.