Уже восьмий щорічний регіональний конкурс «Пані Полтавщина-2015» відбувся в обласному центрі.
Як і раніше, влаштували його під егідою відділення Українського фонду культури. На відміну від багатьох інших імпрез жіночої краси та чарівності, тут не було прив’язки виключно до модельних стандартів чи довжини ніг. У яскравому феєричному дійстві взяли участь полтавки віком від 25 до 80 років! Їх, крім друзів і знайомих, прийшли підтримати чоловіки, діти, онуки і навіть правнуки. У деяких конкурсних епізодах члени родин, насамперед діти, відтанцьовували нарівні з учасницями.
Останні ж співали, грали на різних музичних інструментах, танцювали, перевтілювалися в образи улюблених актрис і співачок, декламували вірші, заводили публіку жартами, дефілювали у національному та тематичному вбранні... Особливо зворушливим було їхнє представлення поезії Ліни Костенко. Практично кожна з учасниць перетворила його на своєрідну міні-виставу.

 


Не менш насиченими емоціями та почуттями виявилися і спроби конкурсанток передати глядачам свій весняний настрій. При цьому двоє бабусь — Людмила Кравченко та Катерина Канцедал (на знімку), які змагалися у номінації «Літня пані», — ні в чому не поступалися жінкам, які годяться їм у внучки... Тож обох цілком заслужено віншували титулами «Неперевершена» та «Шляхетна».

 


Без цілком заслужених призів і подарунків не залишилася жодна з учасниць. А корону переможниці конкурсу й титул «Пані Полтавщина-2015» здобула Світлана Тебенькова (на знімку). Сьогодні вона працює юристом, та земляки пам’ятають її за виступами в юнацькому аматорському театрі «Полтавські балаболки». Має чимало захоплень і найміцніший тил — коханого чоловіка та трирічного синочка. За їхньої підтримки довела всім, що повпреди юриспруденції уміють не тільки читати статті законів, а й жартувати, захоплювати своїми талантами інших.


Полтава.

 

 


Фото автора.