У редакції турецького журналу «Adіmlar», який є рупором ісламістської збройної організації «Фронт ісламських завойовників Великого Сходу» (ІBDA-C), спрацював вибуховий пристрій. У результаті загинув співробітник видання Унсал Зор, ще троє дістали поранення. Вибух був настільки потужний, що від нього постраждала не тільки редакція журналу, а й сусідні будівлі, передають турецькі ЗМІ.
Поліція перекрила всі виходи з площі в районі Когітхан, де розташований будинок редакції, і перевіряє всі автомобілі й документи в перехожих. За попередньою версією слідчих, вибух відбувся від закладеного в будинку редакції пристрою.
Турецькі ЗМІ повідомляють, що радикальна організація «Фронт ісламських завойовників Великого Сходу», яка частково фінансувала видання, створена Саліхом Ізетом Ідрісом у Туреччині в 1984 році. Вона виступає за створення наднаціональної ісламської держави й проявляє агресивну незгоду зі світським правлінням у країні.
У 90-х роках минулого століття члени організації оскверняли немусульманські цвинтарі, підривали або громили магазини й заклади, де продавали алкогольні напої. На її рахунку кілька невдалих замахів на відомих політиків. В 2003-му угруповання ІBDA-C заявило, що його бойовики скоїли напад на ізраїльські й британські об’єкти, у ході якого загинули 57 осіб.