У Чернігові трапився неординарний інцидент. Успішний 46-літній бізнесмен Сергій Г. на ґрунті особистих неприязних стосунків замовив убивство колишньої дружини — 37-річної Вікторії. Ще п’ять літ тому вони жили разом, виховували донечку Ганнусю. Але не склалося. Дружина намагалася протягом кількох років відсудити велику частину спільного майна. Однак суди були не на її користь.
У Вікторії невдовзі з’явився другий чоловік. Має від нього трирічного сина. Одружився й Сергій. Здавалося б, можна забути про старі конфлікти та негаразди. Зрештою, кожен колишній член родини зробив свій вибір у житті, почав нові сімейні стосунки.
Проте, певно, сердечні рани не так швидко гояться, як хотілося б. У цьому переконують дії Сергія Г. У грудні минулого року він задумав позбавити Вікторію життя і навіть знайшов у кримінальних колах потенційного виконавця. На щастя, кілер — колишній засуджений — хоч і хотів отримати 15 тисяч доларів, але вирішив таки утриматися від злочину. Про ідею Сергія Г. він повідомив у СБУ. Співробітники останнього інсценували вбивство Вікторії. Жінку сфотографували у непривабливій позі з великою раною. Поруч лежало знаряддя «вбивства». Під час демонстрації знімка замовника злочину й затримали.
Здавалося б, на цьому можна було поставити крапку. Адже за матеріалами управління СБУ слідчі УМВС відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 і п. п. 11 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене на замовлення).
Затриманому оголошено про підозру у скоєнні правопорушення. До суду слідчий за погодженням із процесуальним прокурором направив клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Однак рішенням Новозаводського райсуду  Чернігова 13 лютого затриманого було відпущено під заставу в 250 тисяч гривень!
Це шокувало не тільки Вікторію, а й громадськість. Тим паче що підозрюваний явно демонстрував неадекватність своєї поведінки. Намагаючись уникнути відповідальності, він подбав про влаштування до обласної психоневрологічної лікарні з діагнозом «психічні та поведінкові розлади в результаті вживання алкоголю зі шкідливими наслідками».
Апеляційний суд області у березні задовольнив апеляційну скаргу прокуратури та застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. Оскарження прокуратурою цього рішення було обумовлене тим, що підозрюваному інкримінується організація особливо тяжкого злочину, попередженого працівниками правоохоронних органів на стадії підготовки. Колегія суддів оцінила «хворобу» замовника вбивства колишньої дружини як можливість перешкоджати кримінальному провадженню, зокрема шляхом затягування досудового розслідування та судового розгляду. Підозрюваного взято під варту в залі суду.

Чернігівська область.