У Криму сталася ще одна трагедія. В неділю увечері в гуртожитку Сакської авіабази в селищі Новофедорівка Сакського району вбито українського офіцера, майора Станіслава Карачевського, а ще одного офіцера, капітана Артема Ярмоленка росіяни відвезли до Севастополя.

За інформацією керівника кримського регіонального центру Міноборони України Владислава Селезньова, між російськими й українськими військовослужбовцями, які 9 квітня мали відбути для проходження служби в інші регіони України, відбувся конфлікт. У результаті чого пострілами з автомата був убитий майор Станіслав Карачевський. При цьому українські військові були без зброї. У офіцерів залишилися по двоє дітей.

Свою версію того, що сталося, повідомило «МВС Криму». За інформацією прес-служби кримської міліції, російський військовий патруль і міліціонери «відбивали напад на КПП і гуртожиток військової частини групи хуліганів, які кидалися камінням і били шибки, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння».

Знову ж таки за даними міліції, заходячи до під’їзду, на них накинулося п’ятеро людей, які намагалися заволодіти зброєю.

«У ході боротьби, що зав’язалася, одного з нападників затримали, ще один дістав поранення, від якого помер до прибуття карети швидкої допомоги, трьом нападникам удалося зникнути», — повідомила прес-служба.

При цьому один з військовослужбовців гарнізонного патруля одержав струс головного мозку від удару тупим предметом у скроню, йому було оперативно надано медичну допомогу.

Ця версія малопереконлива, оскільки українські військовослужбовці в гуртожитку перебували на п’ятому поверсі, де проживав український військовий персонал Сакської авіабази. Тим паче що вони вже через добу збиралися покинути Крим.

Убивство майора Карачевського стало другим убивством українських військових на території Криму. Менше місяця тому у Сімферополі «невідомими снайперами» був убитий прапорщик Сергій Кокурін під час штурму топографічного центру Міноборони України. Дотепер у громадськості немає жодної інформації про хід розслідування. Убивство майора в Новофедорівці, мабуть, також залишиться за завісою таємниці й нових кримських реалій.

Сімферополь.