Про це за результатами засідання парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики повідомила перший заступник його голови, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Ольга Червакова. За її словами, обранці рекомендували Кабміну доопрацювати проект змін до чинного закону.
Поданий урядом документ несе в собі загрози свободі слова, переконана парламентарій, оскільки пропонується запровадити поняття «технологічної інформації» та встановити, що окремі її види підлягають «захисту згідно із законодавством». Фактично — забороні поширення. При цьому, визначення самого терміна «технологічної інформації» є дуже широким, під нього може підпасти все, що завгодно.
«Ми пам’ятаємо, який резонанс викликала в суспільстві пожежа в лісах під Чорнобилем, — сказала народний депутат. — Ухвалення цього законопроекту відкрило б можливість не надавати журналістам інформації з цього приводу — її цілком могли б визначити як технологічну, і суспільство би не знало, що відбувається, так само, як не знало після вибуху реактора в 1986 році. Окрім того, запропоновані зміни могли би сприяти корупції та свавільному втручанню в діяльність будь-яких суб’єктів, оскільки під запропоновані обмеження потрапили би «будь-які технологічні процеси». Навіть склад фарби міг би бути засекреченим».
За словами О. Червакової, подібний законопроект подається Кабміном уже не вперше. Торік один документ уже відкликали. Нині його подали знову без врахування висновків та зауважень Міністерства юстиції, у яких висловлено практично ті самі побоювання. Головне науково-експертне управління Верховної Ради також вказало, що намагатися встановити захист подібних даних через зміну до закону про інформацію — хибний підхід. У його висновку подібні зміни рекомендується вносити до закону про державну таємницю, але з детальним регулюванням і чіткими визначеннями та повноваженнями.
«Парламент довго бився за закон про інформацію, — наголосила народний депутат, — ми вважали його революційним. Такими змінами ми би його просто вихолостили». Проти ухвалення цього законопроекту, каже вона, виступила громадська рада комітету і громадські активісти. «Чесно кажучи, ніхто з членів нашого комітету так і не зрозумів, що мав на увазі суб’єкт законодавчої ініціативи, подаючи такий екзотичний текст, тому ми вирішили запросити розробників на своє засідання, коли вони подадуть до парламенту новий варіант законопроекту», — зазначила О. Червакова. 
Водночас, за повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради, на засіданні Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики розглянули також низку питань, які стосуються умов праці журналістів та випадків перешкоджання їхній професійній діяльності. Йшлося, зокрема, про ситуацію з порушенням трудових прав працівників телеканалу ТВі. Із цього приводу заслухано інформацію виконувача обов’язків начальника головного слідчого управління МВС України Олександра Вакуленка. Члени комітету висловили зауваження з приводу неналежного виконання слідчими міліції своїх обов’язків при відкритті та здійсненні проваджень у справах, потерпілими в яких є журналісти. Інформацію О. Вакуленка про відкриття кримінального провадження, передбаченого кількома статтями Кримінального кодексу, взято до відома та ухвалено рішення повернутися до даного питання через місяць, протягом якого має завершитися слідство. На засіданні обговорили питання про перешкоджання законній професійній діяльності працівників телеканалу ZІK 28 квітня 2015 року біля будинку заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. 
Народні депутати прийняли рішення запросити представників Генеральної прокуратури та телеканалу ZІK на засідання комітету 20 травня цього року.