Черговим скандалом ознаменувалося засідання парламентського антикорупційного комітету. Наразі самі депутати звинувачують одне одного чи то в корупційних оборудках, чи то в брехні.

На засідання прийшов голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, депутат від «Народного фронту» Сергій Пашинський і заявив, що подав позов до суду проти... народних депутатів від фракції Блоку Петра Порошенка — секретаря антикорупційного комітету Дмитра Добродомова і заступника голови фракції «Батьківщина» Сергія Соболєва через звинувачення в ЗМІ в начебто причетності до корупційних оборудок: мовляв, нафтопродукти, які належали Міноборони, реалізовували через приватні комерційні структури. С. Пашинський повідомив, що звернувся до правоохоронних органів із проханням порушити кримінальну справу і провести об’єктивне розслідування, і вже отримав відповідь від Генпрокуратури та підприємства, котре займається реалізацією нафтопродуктів, яка свідчить, що, справді, наприкінці минулого року прокуратура заарештувала значну кількість нафтопродуктів, однак фактів порушення закону під час реалізації заарештованого майна на сьогодні не встановлено. Політик заявив, що хоче розставити крапки над «і» у цій справі й покарати винних у поширенні брехні.


«Це вже не просто звинувачення в корупції, а фактично звинувачення у державній зраді мене як людини, яка повинна займатися підвищенням обороноздатності держави, — сказав С. Пашинський. — Ми повинні поставити чіткі крапки над «і». Якщо справді підтвердяться факти, вказані паном Соболєвим і паном Добродомовим, тоді я сам закликатиму вас позбавити мене всіх повноважень. Бо в умовах війни це дуже серйозно — це підрив боєздатності нашої армії. Якщо це неправда, то ми повинні якось між собою домовлятися і нести політичну та юридичну відповідальність за так звані опубліковані «факти».
Тим часом Дмитро Добродомов у своєму блозі на «Українській правді» навів факти і матеріали з кримінальних проваджень, які свідчать про розкрадання державних коштів шляхом оформлення закупівель бензину від фіктивних суб’єктів господарювання, підконтрольних колишньому олігарху Курченку, та ухиляння від сплати податків. Зокрема, йдеться про виведення через неправомірну схему в тіньовий обіг 174 мільйонів гривень державних коштів. Добродомов стверджує, начебто «вказана схема власне підконтрольна п. Пашинському: 4 лютого 2015 року через свої зв’язки в правоохоронних органах без будь-яких правових підстав нардеп пролобіював закриття кримінального провадження №120141000500010518».


Під час засідання комітету Дмитро Добродомов заявив, що інформація, яку він оприлюднив в телеефірах та у своєму блозі, з’явилася «завдяки чесним правоохоронцям, які були шоковані, що була закрита кримінальна справа». «Чітко було вказано номер цієї кримінальної справи, і саме це я зараз передав у Генпрокуратуру, — сказав Д. Добродомов. — Ці люди готові говорити і свідчити, і думаю, що на відкритому судовому процесі, про який казав пан Пашинський, ми дізнаємося про ситуацію з усіх сторін. До розслідування звинувачень долучилася і СБУ. Боротьба з корупцією визначається результатом: якщо ми всі разом, із комітетом, із паном Пашинським, розберемося в цій справі і винні будуть покарані, вважатимемо, що ми на один крок наблизилися до Європи». 


Принагідно під час засідання Комітету з питань запобігання та протидії корупції, користуючись присутністю голови оборонного комітету, депутати запитали і про інші факти, що, на їхню думку, свідчать про корупцію в армії. Зокрема, позафракційний Володимир Парасюк поцікавився в Сергія Пашинського, чому мобілізовані, котрі проходять підготовку на Яворівському полігоні на Львівщині, не забезпечені військовою формою та всім належним, тренуються у джинсах і футболках, їх годують гнилою тушонкою. Хоча у звітах рапортують, що військові всім забезпечені. С. Пашинський повідомив, що члени парламентського комітету вже відвідали Яворівський полігон, провели робочу зустріч із представниками Міноборони й тримають це питання на контролі.