Величезні черги й багатогодинне стояння під палючим сонцем на кордоні в Крим призвело до того, що обурені люди ледь не проломили сіткову загорожу на пункті пропуску «Джанкой», де стоять російські прикордонники. Очевидці розповіли, що в неділю, 7 червня, практично одночасно на станцію Новоолексіївка прибуло кілька поїздів: з Харкова, Львова й Києва. Люди на таксі добиралися до пункту пропуску «Чонгар», що в Генічеському районі Херсонської області, і потім направлялися до пункту пропуску «Джанкой» на в’їзді в Крим.


Причому якщо з боку українських прикордонників затримок в оформленні документів практично не було, уся процедура займала від 20 до 40 хвилин, то на російському боці почалося багатогодинне стояння під гарячим сонцем.


— Очікування тривало понад три години, а в черзі й маленькі діти, і старі. Води купити ніде, нормального туалету нема, — розповіла жителька Харкова, що їхала в Крим до родичів.
За її словами, чоловіки почали стукати по загорожі й металевій хвіртці, щоб хтось із прикордонників вийшов до них. Люди у формі на стукіт ніяк не реагували, з’явилися через півгодини, після чого стали запускати по 10—15 осіб, через що на пункті пропуску стовпилися кілька сотень пасажирів, стомлених і обурених зневажливим ставленням до них.


Сімферополь.