Великі російські політичні гравці розпочали боротьбу за контроль над Кримом. Ідеться навіть про зміну складу уряду й керівництва парламенту.
Це видасться неймовірним, але так звану кримську команду переможців в особі Сергія Аксьонова та Володимира Константинова починають потихеньку «зливати». До того ж у цьому зацікавлені серйозні федеральні структури, у тому числі й силові.
Тільки за останні кілька місяців політичне життя Криму вже сколихнула низка корупційних скандалів. І пов’язані вони з вищими посадовими особами.
Ідеться про кількох вищих посадових осіб Ради Міністрів Криму. Це і міністр майнових і земельних відносин Олександр Гордецький, якого усунули з посади за передачу в оренду за мізерну плату одного із санаторіїв на Південному березі Криму, а також Андрій Скринник — міністр промислової політики. Останнього заарештувало ФСБ. Зокрема, йому було повідомлено про підозру в незаконній передачі майна Бахчисарайського райспоживтовариства.
Водночас Аксьонов назвав усі звинувачення надуманими й не вартими, за його словами, «виїденого яйця». Понад те, він сказав, що в Криму працює група з Москви, яка має нібито фінансові ресурси для провокування й дискредитації посадових осіб.
Очевидно, саме ця група наполягала на відставці й зміні «кримської команди». Однак Аксьонов заявив, що кримським чиновникам не потрібно боятися затримань і слідчих дій «за незначні помилки під час ухвалення рішень».
«Я готовий відповідальність за певні процедури, які перебувають на межі, взяти на себе», — зазначив він. Місцеві спостерігачі називають таку заяву мало не «лебединою піснею» Аксьонова.
«Найімовірніше, що весь нинішній склад кримського уряду й керівництво кримського парламенту почнуть потихеньку відсторонювати від вирішення кримських справ», — повідомив «Голосу України» один із впливових кримських аналітиків на умовах анонімності.
По суті, це ще одне підтвердження того, що нинішня так звана кримська влада була потрібна й використана Росією як перехідні фігури, а далі всі рішення ухвалюватимуть призначені впливовими промислово-фінансовими групами люди.

Сімферополь.

ТИМ ЧАСОМ

Майже сотня севастопольських підприємців пікетували будинок міських «закзборів» (на знімку). Через відсутність місцевих законів їх штрафують різні контролюючі організації, які вважають діяльність бізнесменів незаконною. А в Сімферополі демонтували торговельні павільйони на території ринку по вулиці Козлова.

Микола МАГДИЧ.

Севастополь.

Фото автора.