ЗАКОН УКРАЇНИ
Про внесення змін до Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин»

Верховна Рада України постановляє:
І. Внести до Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» (Відомості Верховної Ради України, 2009 р., № 42, ст. 635; 2014 р., № 6-7, ст. 80, № 41-42, ст. 2025) такі зміни:
1. У пункті 9 статті 1 слова «центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної аграрної політики» замінити словами «центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну аграрну політику».
2. У статті 5:
абзац другий частини сьомої доповнити словами і цифрами «а щодо коней - протягом 25 робочих днів»;
частини дев’яту і десяту виключити.
3. Доповнити статтею 51 такого змісту:
«Стаття 51. Оплата послуг з ідентифікації та реєстрації тварин
Послуги з ідентифікації та реєстрації тварин сплачуються за рахунок юридичних і фізичних осіб - власників цих тварин.
Оплата послуг з ідентифікації та реєстрації тварин, власником яких є фізична особа, може також здійснюватися третьою (будь-якою юридичною або фізичною) особою.
Фізична особа - власник тварин, яка здійснила витрати на оплату послуг з їх ідентифікації та реєстрації, має право на обов’язкове відшкодування державою таких витрат.
Режим цінового регулювання вартості послуг з ідентифікації та реєстрації тварин встановлюється Кабінетом Міністрів України відповідно до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».
4. У статті 6 слова «центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної аграрної політики, та центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну аграрну політику» замінити словами «центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну аграрну політику».
5. У статті 8:
назву викласти в такій редакції:
«Стаття 8. Повноваження центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну аграрну політику»;
абзац перший частини першої викласти в такій редакції:
«До повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну аграрну політику, належать»;
частину другу виключити.
6. Статтю 10 викласти в такій редакції:
«Стаття 10. Державна підтримка у сфері ідентифікації та реєстрації тварин
Державна підтримка у сфері ідентифікації та реєстрації тварин здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України шляхом обов’язкового відшкодування державою витрат на оплату послуг з ідентифікації та реєстрації тварин фізичним особам - власникам цих тварин.
Видатки на фінансування системи ідентифікації та реєстрації тварин і на відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації та реєстрації тварин фізичним особам - власникам цих тварин, передбачаються у Державному бюджеті України окремим рядком.
Порядок використання коштів, передбачених у Державному бюджеті України на фінансування системи ідентифікації та реєстрації тварин і на відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації та реєстрації тварин фізичним особам - власникам цих тварин, встановлюється Кабінетом Міністрів України.
Законами можуть бути передбачені інші види державної підтримки у сфері ідентифікації та реєстрації тварин».
ІІ. Прикінцеві положення
1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
2. Кабінету Міністрів України:
при підготовці проектів законів України про Державний бюджет України на відповідний рік передбачати кошти на відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації та реєстрації тварин, здійснених фізичними особами - власниками таких тварин, а також кошти на фінансування системи ідентифікації та реєстрації тварин;
протягом місяця з дня набрання чинності цим Законом:
прийняти нормативно-правові акти, необхідні для реалізації цього Закону;
привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;
забезпечити перегляд та приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.

Президент України П. ПОРОШЕНКО.

м. Київ,
15 липня 2015 року.
№ 616-VІІІ.