У столиці 24 серпня відбудуться Парад Незалежності, спільна молитва у Софії та концерт «Європейська симфонія — Українській Незалежності», повідомляє прес-служба Мінкультури.


«23 серпня на Софійській площі у Києві відбудуться урочисте підняття Державного Прапора України за участю Президента України, керівників органів державної влади та відкриття виставки бойових прапорів частин Збройних Сил, Національної гвардії України, Держприкордонслужби, які брали участь в антитерористичній операції», — зазначається у повідомленні.

Церемонія підняття Державного прапора відбудеться також по всій Україні та у дипломатичних представництвах за кордоном. Цього дня мають здійснити поховання на території Парку Вічної Слави у Києві останків воїна, що загинув під час проведення антитерористичної операції на Донбасі, та перепоховання останків солдата часів Другої світової війни.


У пам’ять про загиблих буде оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Також 23 серпня у Національній опері України до Дня Державного прапора відбудеться мистецький захід «Ніхто, крім нас».


У День Незалежності традиційно відбуватиметься покладення квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих під час участі в Революції Гідності та в антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях.


На Хрещатику та Майдані Незалежності у Києві пройдуть зведені колони Збройних Сил, Національної гвардії України, Держприкордонслужби — Парад Незалежності, під час якого Президент України передасть представникам підрозділів (частин) бойові прапори.


Також 24 серпня релігійним організаціям запропоновано провести молитви за Україну в храмах усіх конфесій, а в соборі Святої Софії відбудеться загальнонаціональний молебень.


У Національній опері України заплановано проведення мистецького заходу «Європейська симфонія — Українській Незалежності». Такий само захід відбудеться і на Хрещатику.


Вл. інф.