Уже з цього місяця ПАТ «Київенерго» почне розсилати нові квитанції за гарячу воду та опалення. Їх отримають понад 80 тисяч мешканців 603 будинків, які обслуговують ОСББ та ЖБК.


«Ми плануємо з 2016 року всіх мешканців перевести на платіжки такого формату», — зауважив комерційний директор «Київенерго» Євген Бушма.


Нові платіжки відрізняються від попередніх можливістю окремого обліку лічильників гарячої води та врахування показників багатотарифних пристроїв, які вимірюють температуру води. Також киянам запропонували надавати дані лічильників протягом останнього тижня місяця — на їх підставі в наступній квитанції буде зазначено суму до сплати. Це можна зробити через сайт «Київенерго» або за телефоном контакт-центру.


Щоб удосконалити бланк розрахунку за гарячу воду та зробити його зручнішим для клієнтів, компанія «Київенерго» у червні долучила до створення нової платіжки самих мешканців столиці. Протягом декількох тижнів люди висловлювали свою думку щодо запропонованих нововведень.


Раніше плата за опалення та гарячу воду була у платіжці від КП «ГІОЦ», де вказувалися також тарифи за прибирання території, холодну воду та водовідведення.


Квитанції надходитимуть наприкінці першого тижня кожного місяця.