Цими та іншими заходами розважатимуть киян і гостей столиці у святкові дні.


Розпочали їх, як уже повідомляв «Голос України», з відкриття оновленого квіткового годинника на вулиці Грушевського. Та найбільшою квітковою родзинкою вже традиційно стала виставка квіткових композицій на Співочому полі, яку урочисто відкрили вчора. Цього року вона символізує єдність і цілісність України. Тож усі композиції, що являють собою своєрідний оберіг, вирішили об’єднати синьо-жовтою стрічкою.


Ще однією цікавинкою цьогорічної виставки буде «квіткова» пошта. Усі охочі зможуть придбати листівку із зображенням будь-якої композиції і надіслати її комусь із своїх знайомих та близьких. Для цього треба лише опустити її в поштову скриньку, що розміщена біля експозиції.


Офіційні ж заходи розпочнуться 23 серпня з підняття Державного прапора України в столичних районах та біля приміщення Київської міської державної адміністрації. Там також вручать паспорти 16-річними киянам, які досягли певних успіхів у навчанні, спорті, творчості. З десятої години ранку на Хрещатику проходитиме фестиваль-конкурс «Омріяна Україна очима дітей», де 30 юних авторів представлять понад сто своїх робіт. Крім того художники намалюють 15-метрове панно, яке має увійти до Книги рекордів України. А ще діти малюватимуть на асфальті майбутнє України. Тут проходитимуть і безплатні майстер-класи. Найкращим учасникам обіцяють подарунки, а вручать їх не хто-небудь, а Джамала й Олег Скрипка.


24 серпня на Майдані Незалежності й Хрещатику розпочнеться Марш незалежності, в якому братимуть участь зведені колони Збройних Сил України, Національної гвардії, Держприкордонслужби тощо. Тим часом на Михайлівській площі об 11-й годині відкриється фестиваль «Герої незалежної держави», де зокрема можна буде відвідати волонтерський ярмарок та взяти участь у майстер-класах. Завершиться фестиваль великим концертом за участі найвідоміших українських колективів та виконавців. Спеціальний гість — грузинський танцювальний ансамбль «Мамулі».


Цікавими обіцяють бути і гала-концерти — на головній вулиці столиці, який розпочнеться о 16.30, та в Печерському ландшафтному парку о 16.00. На Софійській, Михайлівській, Контрактовій, Троїцькій, Привокзальній площах та біля арки Дружби народів пройдуть флеш-моби за участі майстрів сцени, приурочені до Дня Державного прапора.


Крім того, 23—24 в Києві вже традиційно проходитиме Всеукраїнський парад вишиванок. Офіційно його відкриють 23 серпня, проте сам парад розпочнеться на Контрактовій площі опівдні 24 серпня. Буде й святковий забіг у вишиванках. 23—25 серпня на Софійській площі триватиме виставка бойових знамен частин, які брали участь у антитерористичній операції. Утім, лише центральними вулицями і площами свято не обмежиться — в кожному районі також відбуватимуться свої урочистості. Та головне, щоб відчуття свята було у душі кожного з нас, а для цього — миру нам усім!