У понеділок у Сімферополі поховали двох санітарок, розстріляних 26 вересня на міській підстанції швидкої допомоги. Одній з них було 55 років, а другій трохи більше 20. На підстанцію увірвався чоловік і з мисливської рушниці розстріляв усю чергову зміну.


Під кулі потрапили ще два фельдшери: 40-літній чоловік і 23-річна жінка. Чоловіку вистрілили в голову. Сімферопольським хірургам удалося врятувати його життя. Жінку-фельдшера поранили в передпліччя і її життю тепер нічого не загрожує.


До ночі суботи була встановлена особа підозрюваного. 55-літній Бекір Небієв — місцевий житель. Говорять, що проживав недалеко від підстанції. По одній з версій, після перенесеного не дуже давно інфаркту й мікроінсульту викликав карету «швидкої» майже щодня, а то й по декілька разів на день. Лікарі ж не знаходили в нього жодних погіршень і, коли він укотре зателефонував, нібито проігнорували виклик. У результаті Небієв приїхав на підстанцію сам. З мисливською рушницею. З чуток, на місці злочину він залишив записку: «Це помста», написану на стрічці кардіограми. Але офіційних підтверджень цього немає. Потім він заїхав додому, узяв близько 200 тисяч рублів (приблизно 80 тис. грн.), кинув свій автомобіль і зник у невідомому напрямку.


На цей час усі медичні установи півострову взяті під охорону, на дорогах чергують посилені екіпажі ДАІ й поліції.


Самопроголошена влада Криму вважає, що політизувати вбивство медиків — неприпустимо. За словами «віце-прем’єра кримського уряду» Руслана Бальбека, злочинець і будь-який злочин не мають національності.
На час написання матеріалу було невідомо, чи вдалося затримати підозрюваного і які версії розглядає слідство.


Сімферополь.