У столиці черговий збройний конфлікт. Цього разу інцидент трапився 31 березня неподалік Європейської площі біля ресторану «Мафія» за участю представників «Самооборони Майдану» та «Правого сектору». Непорозуміння, що виникли на побутовому ґрунті, вилились у стрілянину. За інформацією МВС, чоловіка, який відкрив вогонь, уже затримали. Зараз він у слідчому ізоляторі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинуватив у конфлікті «Правий сектор». Він назвав організацію «бандформуванням» і віддав наказ про її блокування. Про це міністр написав на своїй сторінці у Facebook.
«Біля кав’ярні «Мафія» неподалік Майдану такий собі Орест із «Правого сектору», за свідченнями очевидців, почав стріляти. Поранені троє, двоє з них тяжко. Серед поранених — двоє бійців самооборони Майдану та заступник голови Київської міськдержадміністрації Богдан Дубас. Причини стрілянини невідомі. До приїзду міліції до кав’ярні прибули з готелю «Дніпро» озброєні представники «Правого сектору», розсунули людей, які блокували нападника, вивели його через утворений коридор і провели до готелю «Дніпро». Я віддав команду блокувати бандформування. Затримати винних. Усі силові загони переведені до стану бойової готовності», — зазначив міністр.
Усю ніч «Правий сектор» у готелі блокували правоохоронці та самооборона Майдану. МВС поставило активістам ультиматум: вийти і здати зброю. Учора вранці вони все ж таки покинули будівлю без зброї та вирушили на одну із заміських баз. Про це повідомили у прес-службі МВС України. «Нині в готелі працюють експерти. Там виявлено декілька одиниць зброї. Проводиться перевірка щодо причетності її до вчинення інших злочинів», — зазначили у відомстві.
У свою чергу «Правий сектор» зазначив, що конфлікт виник на побутовому ґрунті. «Ми виступаємо за об’єктивне, неупереджене розслідування цього інциденту та не втручатимемося у слідство, хоча і спостерігатимемо за його ходом. Ми зацікавлені у встановленні істини, тому не поспішаємо з виправданнями. Проте ми обіцяємо, що обов’язково зробимо з цієї події внутрішні дисциплінарні висновки», — йдеться у повідомленні організації.