Працююча людина ходить із  протягнутою рукою. Що може бути принизливішим?! А як інакше назвеш "турботу" наших урядовців із щедрим закликом: "Заповнюйте анкети та оформляйте субсидії, кому не вистачає на оплату комунальних послуг". Це ображає і пенсіонерів, за плечима яких десятки років трудового стажу, та  "вдячність держави" -- знецінені заощадження, злиденна пенсія, втрачене здоров'я...  І  тим паче фінансова неспроможність принизлива для повної сил молоді.

Чому українець, працюючи з ранку до вечора на благо рідної держави, не може заробити собі навіть на тепло та світло в оселі?! Не кажучи вже про повноцінну їжу, своєчасне лікування й  новий одяг.

Наше вище керівництво, мабуть, і не здогадується про існування таких магазинів, як "second hand"  (назви у них найрізноманітніші). Так от, ці магазини, які продають нашим співвітчизникам непотріб з усього світу,  останній рік переповнені покупцями. І скуповуються в них здебільшого не бомжі та нероби, а працюючі люди, для яких, після стрибка долару, новий одяг став недосяжним за вартістю.

Українці вже зрозуміли, що ми рівняємося на Європу. Ціни на необхідне, схоже, у нас таки європейські. А от коли європейським стане рівень життя та зарплати, питання риторичне.

З цього приводу ми дізнавалися думку наших читачів на сайті "Голосу України"  (www.golos.com.ua), запитавши: "Коли вам востаннє підвищували заробітну плату у зв'язку із таким стрімким зростанням цін на товари та послуги?"

"Людям моєї професії зарплату вже років 10 не підвищували", -- відповіли 75,66% з опитуваних. "Зарплату не підвищують, але періодично виписують премії", -- поділилися 11,11%  респондентів. "Моя зарплата залежить від виробітку", -- повідомили 10,58%.  І лишень 2,65% щасливчиків сказали, що їм зарплату підвищують часто, враховуючи інфляцію. Сумна статистика...

До неї можна тільки додати, що нещодавно в Україні  таки підняли мінімальну зарплату, прожитковий мінімум та посадові оклади. Шуму й розмов з цього приводу було дуже багато! Наші високопосадовці красномовно дискутували, гарно розповідали, патетично провадили, як кожен із них вболіває за свій народ. Та чи  відчули, чи, принаймні, помітили, наші люди це підвищення? Це буде влучне запитання для наступного соцопитування...