На виробничих об’єктах Прикарпаття за 9 місяців цього року було травмовано 72 особи. Найбільше постраждали на будівництві, у сільськогосподарській галузі і навіть у соціально-культурній сфері. Про це поінформував голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега, який прибув до області на представлення нового керівника територіального управління Ігоря Росипайла.
Керівник служби вважає, що змінити ситуацію можна, працюючи над формуванням культури охорони праці. Саме тоді зменшиться рівень травматизму та прийде розуміння того, що таке безпечне середовище.
Для цього, за словами посадовця, створено оптимізовану галузеву службу, на працівників якої сьогодні покладаються функції, які раніше виконували фахівці Державної інспекції праці та Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки. Структура також дбатиме про дотримання вимог щодо гігієни праці та здійснення дозиметричного контролю.
Таким рішенням досягнуто економії державних коштів. На рік, за словами Р. Чернеги, це становитиме майже 7,5 мільйона гривень.

Івано-Франківська область.