У прикарпатському місті Калуш на вулиці утворилося чергове провалля діаметром майже 20 метрів.

Як повідомили в управлінні надзвичайних ситуацій ОДА, найімовірніше, яма заповнена мінералізованим розчином. На відстані 1 км від неї розташований недіючий ДП «Калійний завод» ВАТ «Оріана». Неподалік проходить польова дорога, а навколо за 70—250 метрів від провалля — 5 приватних житлових будинків.


На місце виїжджала комісія Калуської міської ради та відбулось екстрене засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міськради. Становище невтішне, бо за добу земляна вирва збільшилась.


Слід додати, що це вже не перше просідання ґрунту в цьому районі.


Працівники управління з питань надзвичайних ситуацій обходять кожне домогосподарство, розташоване поблизу, та попереджають людей про можливу небезпеку.

Пригадується, що на чергових зборах, де обговорювалися екологічні проблеми Калуша, директор науково-дослідного інституту галургії Іван Костів повідомив, що воронку потрібно ліквідовувати одразу, не чекаючи стабілізації зсувних процесів. Інакше ґрунти продовжуватимуть сповзати у провалля і наслідки надзвичайної ситуації можуть бути дуже серйозними.

Івано-Франківська область.