В Олександрії Рівненського району проведено два етапи військово-патріотичної гри «Захід». Змагання охопили понад сто учасників. Серед них — студенти вищих навчальних закладів Рівного й Острога, молодь із міст Дубно, Березне, Кузнецовськ та селища Рокитне. У програмі — квести, страйкбол, тактична медицина, тактика ведення бою.

Інструктаж та підтримку гри забезпечували громадські організації «Білі берети», «Патріотичне об’єднання бійців АТО», молодіжний клуб «Спис» (Кузнецовськ), активісти ГО ДАР, «Правий сектор Рівне» та районні організації УНСО. Тактику викладали бійці батальйону «Азов», військові, які пройшли через АТО.
Відповідальний за реалізацію проекту командир УНСО Рівненщини Андрій Мітюхін зазначив, що військово-патріотичну гру для молоді «Захід» не закінчено, вона продовжуватиметься з додаванням складніших елементів, подальшим вивченням зброї, тактики, тактичної медицини, орієнтування.
Варто нагадати: свій проект військово-патріотичної гри «Захід» на обласний конкурс громадських ініціатив, який проводився облдержадміністрацією, УНСО Рівненщини представила у вересні. Його презентація привернула увагу, оскільки охоплювала значну кількість районів і можливих учасників. У результаті громадська організація Рівненської міської УНСО отримала грант, який і було успішно реалізовано в Олександрії.

Рівненська область.

Фото автора.