Іванофранківці взялися за написання петиції до новообраної влади. На офіційному сайті міськвиконкому запрацював відповідний сервіс і на ньому зареєстровано уже 40 пропозицій. 

Наприклад, пропонують зменшити кількість членів виконкому та запровадити щоквартальний звіт виконання повноважень депутатами міськради перед виборцями. Також ратують за продовження роботи громадського транспорту в нічний час та зменшення вартості проїзду в маршрутках з 4 до 3 грн. Виступають за альтернативну енергетику та додаткове освітлення пішохідних переходів темної пори. Благоустрій — одна із найпопулярніших тем. Люди просять забрати контейнери для сміття з центральних доріг, не забудовувати зелених зон та прибрати з центру міста речові ринки. Зокрема, петиція про облаштування такої зони замість базару на Тринітарській площі набрала вже 217 підписів.
Натомість невиправдано мало підтримки має звернення, що стосується збільшення вартості безплатного харчування для дітей у садках, учнів 1—4 класів, дітей воїнів АТО та сиріт з 8 до 20 грн. Усього — 31 голос. Пропозиція повернути усі дошкільні заклади у комунальну власність міста «і вигнати усіх орендарів» набрала 64 підписи.
Зазначимо, що для розгляду петиція повинна набрати 250 підписів протягом 90 днів. Написати її можна у відповідному розділі на офіційному сайті міськвиконкому — petіtіon.mvk.іf.ua.

Івано-Франківська область.