Посадовці управління освіти і науки міста Івано-Франківськ на не передбачені бюджетом потреби витратили 755 тисяч гривень. Порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, виявили фахівці Держфінінспекції області під час планової ревізії.


У прес-службі відомства повідомили, що за завищеними ставками було переказано єдиний соціальний внесок із заробітної плати, що призвело до витрачання 488 тис. грн. Також чиновники безпідставно витратили 190 тис. грн. із загального фонду на покриття витрат підприємців, які надавали послуги з харчування учнів. Крім того, в управлінні надмірно виплатили заробітну плату, за завищеною вартістю оплатили ремонтно-будівельні роботи, понаднормово списали матеріальні цінності.


За допущені порушення 28 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, а до управління застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій із бюджетними коштами, зменшення бюджетних асигнувань і попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.


Про результати ревізії поінформовано прокуратуру області.