Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту до Нідерландів заручився підтримкою цієї країни у справі необхідності повної імплементації Мінських домовленостей. Це важливо з огляду на головування Нідерландів у Євросоюзі, яке розпочнеться 1 січня 2016 року. 

Глава держави повідомив представникам ЗМІ, що обговорив з Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте імплементацію Мінських домовленостей, від втілення яких у життя залежить не тільки існування незалежної України, а й уся регіональна, європейська та глобальна безпека.

В ході офіційного візиту до Королівства Нідерланди Президент України Петро Порошенко мав аудієнцію і з Його Величністю Королем Віллемом-Александром Клаусом Георгом Фердинандом (на знімку). В особі Короля Президент висловив вдячність Королівству Нідерланди за політичну підтримку, солідарність та практичну допомогу Україні в протидії зовнішній агресії і на шляху розбудови європейської держави.
Глава держави відзначив важливість, яку український народ надає питанню безвізового режиму з Європейським Союзом. Також Президент України висловив співчуття рідним та близьким жертв трагедії літака рейсу MH17 і запевнив у активній співпраці з питань розслідування усіх обставин цієї катастрофи та притягнення винних до відповідальності. «Україна буде надійним адвокатом жертв трагедії малайзійського «Боїнга» МН17 та використає непостійне членство в Раді Безпеки ООН, щоб тримати це питання серед ключових тем порядку денного РБ ООН», — наголосив Петро Порошенко.

Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба Президента України).