Румунські інвестори зацікавилися прикарпатськими чорницями. Їх планують вирощувати на території Тлумацького району. Співпраця обговорювалася на нещодавній зустрічі в тамтешній РДА за участі першого заступника голови ОДА Сергія Басараба, Генерального консула Румунії в місті Чернівці Елеонори Молдован та представників бізнесу сусідньої держави.
За словами представника обласної влади, інвестор для нас цікавий тим, що пропонує не лише кошти, а й свої сучасні технології, завдяки яким зможемо експортувати свою продукцію в країни Європейського Союзу.
Гості розповіли, що для вирощування ягід інвестор обіцяє надати посадковий матеріал та забезпечити весь спектр послуг зі створення і обслуговування технологічного процесу. Також мовилося і про фінансову підтримку проекту. Обмінявшись думками, учасники зустрічі побували на потенційних об’єктах району. 
У свою чергу голова Тлумацької райдержадміністрації Володимир Габурак доручив управлінню агропромислового розвитку району залучити до реалізації даного проекту місцевих виробників сільськогосподарської продукції.
До речі, Європа забезпечена чорницями лише на 40%. Один кущ цієї рослини плодоносить 60 років. Вирощування ягід в області не тільки забезпечить цінним харчовим продуктом ринки збуту, а й дозволить організувати сезонні роботи для жителів краю.

Івано-Франківська область.